Nieuws

Laatste nieuws

Wetland Wonen voert huurprijzen op maat in

02-09-2019

Wetland Wonen vindt het belangrijk dat klanten zoveel mogelijk keuzevrijheid hebben bij het zoeken naar een andere woning. Daarom bieden we vanaf 2 september 2019 onze woningen met een huurprijs hoger dan € 607,46 aan met twee verschillende huurprijzen. Een basishuurprijs voor wie dat kan betalen en een lagere huurprijs, voor mensen met een smallere portemonnee.

Wat betekent dat voor mij?
Voor u als woningzoekende geldt mogelijk een lagere huurprijs voor woningen van Wetland Wonen. U kunt zien of u in aanmerking komt voor een huurprijsverlaging door in te loggen bij De Woningzoeker. U ziet dan bij een woning mogelijk twee huurprijzen: de basishuurprijs die is doorgestreept en een aangepaste, lagere huurprijs. U kunt daardoor op meer woningen reageren dan voorheen en heeft meer keuze bij het zoeken naar een woning.

Hoe worden de huurprijzen verlaagd?
We verlagen de huurprijzen tot de zogeheten aftoppingsgrens voor huurtoeslag. Die grens is in 2019 € 607,46 of € 651,03. Dit hangt af van uw inkomen en huishoudgrootte. Wanneer een huurprijs wordt verlaagd tot de aftoppingsgrens, dan komt een woningzoekende mogelijk in aanmerking voor huurtoeslag. Of u daar recht op heeft, is altijd afhankelijk van uw persoonlijke situatie. 

De voorrangsregels veranderen
Nog steeds geldt in de meeste gevallen dat als meerdere woningzoekenden aan alle voorwaarden voldoen, degene met de langste inschrijfduur voorrang krijgt. Bij woningen met een basishuurprijs boven € 651,03 geldt dat degene met een hoger inkomen voor gaat. Let op, soms gelden ook andere voorwaarden zoals ‘voorrang voor 55-plussers’ of ‘alleen te huur voor mensen met een inkomen boven € 38.036,-‘. De voorwaarden voor toewijzing staan altijd vermeld bij de advertentie.

Zorg ervoor dat uw inschrijfgegevens kloppen
De lagere huurprijs is berekend op basis van uw inkomen en huishoudgrootte, zoals u dat in uw inschrijving heeft ingevuld. De lagere huurprijs geldt dan ook alleen als uw inschrijfgegevens kloppen. 

Waar kan ik terecht met vragen?
Meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen vindt u op de website van Wetland Wonen, www.wetlandwonen.nl.

Laatste nieuws

Vraag aan de Woningzoeker

Heeft u een vraag over deze website of over de spelregels? En kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Stuur een e-mail naar 1 van de woningcorporaties.

Vraag aan een corporatie

Heeft u een vraag aan 1 van de woningcorporaties? Bel of mail met de woningcorporatie die in de woningadvertentie staat.

Idee of klacht?

Heeft u een idee hoe we onze dienstverlening of de website kunnen verbeteren? Of bent u niet tevreden? Bel of mail met 1 van de woningcorporaties.

Meld een idee of klacht